Over ons

Wie zijn wij?

Toneelvereniging Halfjassen is opgericht in 1997 door de leden Mevr. Yolande Thoelen, Dhr. Michel Reekoms, Dhr. Ludwig De Herdt, Dhr. Pierre Franco en Eerwaarde Pastoor Paul Francis. De naam komt van de patroonheilige van de Parochie. Sint-Marten gaf de helft van zijn mantel aan een bedelaar waardoor er maar een "halve jas" overbleef. Een afbeelding hiervan is terug te vinden in de Sint-Marten kerk en ook in de zaal.


Dankzij de oprichting van deze toneelverenging is de parochiezaal een nieuw leven ingeblazen. De verbouwingen die de vereniging heeft uitgevoerd in 1998, heeft er voor gezorgd dat alle Sint-Marten verenigingen toffe activiteiten kunnen plannen zoals een bonte avond, kienavond, kaas- en wijnavond, enz. Dit maakt dat Sint-Marten een hele leuke parochiewerking heeft.


Sinds kort kan Halfjassen rekenen op een leuk gezelschap met oudere en jongeren spelers en in augustus 2021 vond de oude garde dat het tijd was om de fakkel over te dragen. De toenmalige voorzitter Lieve Corthout gaf haar voorzitterschap door aan Isabelle Bessemans. 
Zij gaat samen met de groep en het sterke team van vrijwilligers, Halfjassen klaarmaken om mee te gaan in deze snelle, moderne en technologische wereld. Natuurlijk zonder inbreuk te doen aan de waarden waar Halfjassen voor staan. 
Een toffe ploeg dat zal zorgen voor een fijne, gezellige avond met een goed uitgewerkt avondvullend, komisch toneelstuk.


De vernieuwing zal in de toekomst niet alleen te merken zijn met de Halfjassen, ook de zaal zal terug een make-over krijgen. 
De groep Sint-Marten gebouwen is opgericht en een volledige vernieuwing van de site staat in het vooruitzicht. Uiteraard houden we jullie via onze site hiervan op de hoogte.